Hajk og Frances Wave headliner Bakkefestivalen 2018!

25. mars 2018


Første konsert noensinne var på Øyafestivalen. Slippfesten litt over et halvt år senere solgte ut Parkteateret. Nå kommer pop-sensasjonen Hajk til Trondheim rett fra vårturne i New York, SXSW og Japan for å headline Bakkefestivalen 2018 sammen med de trønderske tungvekterne i Frances Wave.

– «Vi er i ekstase av å kunne hente to såpass sterke navn til andreutgaven av Bakkefestivalen. Vi prøvde faktisk å hente Frances Wave allerede i fjor, men innser nå at dette eksplosivet av et debutalbum måtte ferdigstilles før de skulle ut å rocke. Oslo-baserte Hajk har på veldig kort tid tatt Norge med storm, og er på god vei til det samme i det store utland. Tidligere konserter på Knaus, Klubben og Trondheim Calling har resultert i smekkfulle lokaler, hvor undertegnede har vært tilstede flere ganger. Nå er de i studio og jobber med oppfølgeren til det kritikerroste debutalbumet – men først litt USA, litt Japan, for så å toppe Bakken.»

festivalsjef Jon Vu-Yen Nguyen.

Hajk sin karriere skjøt fart rett ut fra startblokkene. De var listet på radio nesten før de var ferdige i studio, de spaserte rett ut av øvingslokalet og opp på scenen på Øyafestivalen, Norges største festival, og deres stiliserte indie-pop ble raskt omfavnet av hele verden.

Bandet lager uimotståelige poplåter, hvor magien ofte utspiller seg i samspillet mellom de to vokalistene Preben Sælid Andersen og Sigrid Aase. To unike stemmer som med hver sin særegenhet har bygget selve soundet til Hajk.

Lyden av Frances Wave kan minne om lydbildet til Kasabian og drivet til Queens of the Stone Age. Mikset i hop med originalitet, åpenbar spilleglede og et herlig samspilt komp, har Frances Wave trykt rockesjangeren til sitt bryst. Bandet ble representert på programmet til både By:Larm og Trondheim Calling i tillegg til nominasjon til Årets Urørt og mottakelse av Forbildeprisen etter å kun ha sluppet én singel – låten «Black Star», en kruttønne av fengende poprock svevende over et tjukt teppe av ørkenrock. Singelen gav dem en langvarig listeplass på P3 samt andre radiostasjoner og en overraskende pågang hos strømmetjenester.

Kjøp billetter her!